Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Δύο αυτόματες μοτοσυκλέτες με χώρους

Δύο αυτόματες μοτοσυκλέτες με χώρους 17/12/2012 16:01 #1

  • River
  • Το Άβαταρ του/της River
  • Offline
  • God Tmaxista
  • ΓΙΩΡΓΟΣ
  • Δημοσιεύσεις: 8964
Συνδυάζουν τα καλύτερα από τους δύο χώρους: την ευκολία της αυτόματης μετάδοσης και την πρακτικότητα των χώρων που συναντάμε στα scooter, μαζί με την ανώτερη οδική συμπεριφορά μιας μοτοσικλέτας.

Είναι δύο μοτοσικλέτες που εκμεταλλεύονται τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τη φαντασία των σχεδιαστών τους, προκειμένου να προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω. Ποιο είναι αυτό; Δεν είναι μόνο ένα. Η αυτόματη μετάδοση προσφέρει πρακτικότητα και ευκολία, ειδικά όταν έχεις την επιλογή να την απενεργοποιήσεις και να κινηθείς παραδοσιακά, με τις σχέσεις του κιβωτίου στη διάθεσή σου. Και οι χώροι είναι το χαρακτηριστικό που κάθε μοτοσικλετιστής επιθυμεί – είναι, άλλωστε, και ένας από τους βασικούς λόγους που τόσοι αναβάτες επιλέγουν scooter. Τέλος, υπάρχει και η συμπεριφορά που μπορεί να προσφέρει μόνο μια μοτοσικλέτα: καλύτερος έλεγχος, μεγαλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερη ανοχή στην πίεση.

Οι δύο μοτοσικλέτες που σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, έχουν όλα τα παραπάνω και προσφέρουν ένα πακέτο τόσο ολοκληρωμένο που σπάνια βρίσκουμε είτε σε μοτοσικλέτα είτε σε scooter.



Aprilia Mana 850: Αυτοματοποίηση!





Τιμή: 8.890 ευρώ

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του Mana είναι ότι μπορεί να κινηθεί με αυτόματη μετάδοση, με επιλογή σε τρία modes, χωρίς τη χρήση συμπλέκτη. Ο αναβάτης μπορεί στη λειτουργία Gear να αλλάζει κατ’ επιλογήν το βήμα της μετάδοσης, είτε με τον κλασικό τρόπο, από λεβιέ στο αριστερό πόδι, είτε από μπουτόν στο αριστερό γκριπ και φυσικά δίχως τη χρήση συμπλέκτη.

Στο δρόμο, το Mana καταφέρνει, δίχως να χάνει μέρος της φιλικής του συμπεριφοράς, να μπορεί να αντεπεξέλθει ικανοποιητικότατα και σε ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. Ο κινητήρας με τη βοήθεια του CVT χαρίζει στη μοτοσικλέτα ενθουσιώδεις ρεπρίζ (πλην της επιλογής Rain). Εντύπωση προκαλεί το πόσο καλοζυγισμένη είναι η μοτοσικλέτα, επιτρέποντας κλειστούς ελιγμούς, διατηρώντας και τα δύο πόδια στα μαρσπιέ. Το σύστημα πέδησης παρέχει καλή πληροφόρηση και, αν και δυνατό, διατηρεί γραμμική λειτουργία. Στο όριο η μοτοσικλέτα είναι προβλέψιμη φροντίζοντας να ενημερώσει τον οδηγό για την κατάσταση. Στην ασφυκτική κίνηση η αυτόματη μετάδοσή της είναι αναντικατάστατη γλιτώνοντας την επιπλέον κούραση από το συμπλέκτη και την επιλογή σχέσης.

Τέλος, εκεί που όλες οι άλλες μοτοσικλέτες έχουν το ντεπόζιτο της βενζίνης, το Mana διαθέτει έναν γενναιόδωρο χώρο, στον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα full face κράνος.

Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 839
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 75/8.800
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 7,45/5.000
Βάρος (κιλά): 227




Honda NC700X ΑΒS DCT: Συνδυασμός που ενθουσιάζει





Τιμή: 8.560 ευρώ

Η Honda είναι ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσικλετών που περνά στην παραγωγή το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη κάνοντας τον λεβιέ και τη μανέτα του συμπλέκτη κομμάτι του παρελθόντος. Πέρα από την αυτόματη λειτουργία, ο αναβάτης μπορεί να επέμβει και χειροκίνητα, ενώ το κιβώτιο διαθέτει και λειτουργία για σπορ οδήγηση.

Ο δικύλινδρος κινητήρας του ξεφεύγει από τα γνωστά δίτροχα μονοπάτια και υιοθετεί κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις με στόχο την απόλυτη οικονομία. Αποδίδει 51 ίππους και 6,32 kgm ροπής στις 6.250 και 4.750 σ.α.λ. αντίστοιχα, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι η κατανάλωση, η οποία ανέρχεται στα μόλις 3,9 λίτρα ανά 100 χλμ..

Τέλος, η υψηλή ποιότητα κατασκευής χαρακτηρίζει το NC700X σε κάθε τομέα. Το ίδιο συμβαίνει και με την πρακτικότητα, με τη θέση οδήγησης να προσφέρεται, τόσο για καθημερινή κίνηση, όσο και για ταξίδια. Περά από τα κορυφαία επίπεδα εργονομίας, το NC700X έχει προικιστεί και με ένα μεγάλο χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος κλειστού τύπου και λύνει τα χέρια του αναβάτη χωρίς να αλλοιώνει την σπορ αισθητική της μοτοσικλέτας.

Κινητήρας: 4Τ, 2Κ, Υ/Ψ
Χωρητικότητα (κ.εκ.): 670
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.): 51/6.250
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6,32/4.750
Βάρος (κιλά): 218



πηγή: www.mototriti.gr/data/news/preview_news/94049_5730.asp
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.