Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Περί πρόσφυσης…

Περί πρόσφυσης… 17/01/2013 09:51 #1

  • tsagio
  • Το Άβαταρ του/της tsagio
  • Offline
  • Συντονιστής
  • Δημοσιεύσεις: 1353
.Η πρόσφυση των ελαστικών είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα πάνω στη μοτοσικλέτα, αφού, όπως είναι λογικό, όταν δεν υπάρχει πρόσφυση υπάρχει γλίστρημα. Και το γλίστρημα ακολουθεί η πτώση.

Τα ελαστικά σας είναι ο αποκλειστικός δεσμός σας με την άσφαλτο και πρέπει να βρίσκονται πάντα σε άριστη κατάσταση. Επιπλέον, εκτός από όσα πρέπει να προσέξετε για τα ελαστικά σας, υπάρχουν και κάποια άλλα σημεία (ειδικά στους ελληνικούς δρόμους) που απαιτούν την προσοχή σας, αν επιθυμείτε να παραμείνετε (εσείς και η μοτοσικλέτα σας) όρθιοι.

· Φροντίστε τα ελαστικά σας να έχουν πάντοτε τη σωστή πίεση. Ελέγξτε τη σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν είναι ακόμη κρύα.

· Μην αναβάλλετε την αντικατάστασή τους, όταν έρχεται η ώρα της. Μια πτώση που θα έρθει από μειωμένη πρόσφυση (εξαιτίας των φαγωμένων) ελαστικών θα σας κοστίσει πολλά περισσότερα.

· Όταν τοποθετείτε νέα ελαστικά, έχετε υπόψη σας ότι και αυτά (όπως και τα περισσότερα μέρη της μοτοσικλέτας) απαιτούν μια περίοδο στρωσίματος. Για τα πρώτα 100 χλμ. τουλάχιστον, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να αποφύγετε να τα πιέσετε.

· Στο δρόμο υπάρχουν, εκτός από τις λακκούβες, δεκάδες παγίδες που μειώνουν θεαματικά την πρόσφυση των ελαστικών σας. Εντοπίστε τις και αποφύγετέ τις. Δώστε μεγάλη προσοχή στις γραμμές στο δρόμο. Διαχωριστικές γραμμές και διαβάσεις γλιστρούν πολύ, ακόμη και στεγνές.

· Αν αγνοήσετε το γεγονός ότι είναι παράνομο κι ανεβείτε σε ένα πεζοδρόμιο θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί δεν είναι κατασκευασμένο ώστε να προσφέρει πρόσφυση στα ελαστικά σας.

· Εξαιρετικά μειωμένη είναι και η πρόσφυση στα βενζινάδικα. Προκειμένου να καθαρίζεται το πάτωμα εύκολα από λάδια βενζίνες κτλ. δεν έχει καμία σχέση με την άσφαλτο, οπότε απαιτείται μεγάλη προσοχή.

· Την ίδια προσοχή πρέπει να δείχνετε και σε κλειστά πάρκινγκ.

· Αν συναντήσετε λάδια στο δρόμο και δεν τα αντιληφθείτε εγκαίρως ώστε να τα αποφύγετε ή να φρενάρετε, παραμείνετε ψύχραιμος. Περάστε από πάνω τους με τη μοτοσικλέτα όρθια και το γκάζι σταθερό.

· Η βροχή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που θα μειώσει την πρόσφυση της μοτοσικλέτας σας – και αυτό δε μπορείτε να το αποφύγετε. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, να κινείστε με χαμηλότερες ταχύτητες και να κρατάτε μεγαλύτερες αποστάσεις. Επιπλέον, στη στροφή θα πρέπει να διαγράφετε μεγαλύτερο τόξο και στο φρενάρισμα να πατάτε τα φρένα πιο σταδιακά.

· Εκτός από τη βροχή, και το χιόνι (και πολύ περισσότερο ο πάγος) μειώνει σε τεράστιο βαθμό την πρόσφυση. Η συμβουλή μας είναι, αν ενδέχεται να συναντήσετε πάγο στη διαδρομή σας, να αφήσετε τη μοτοσικλέτα στο σπίτι.

ΠΗΓΗ: www.mototriti.gr/data/news/preview_news/94275.asp
ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ... ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΣΑ ΛΕΣ!!
Τελευταία διόρθωση: 17/01/2013 09:52 από tsagio.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.