Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Sena: Το κράνος που ακυρώνει τον θόρυβο

Sena: Το κράνος που ακυρώνει τον θόρυβο 20/10/2015 18:37 #1

  • vachos
  • Το Άβαταρ του/της vachos
  • Offline
  • Διαχειριστής
  • Solar black 2013
  • Δημοσιεύσεις: 3436
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3



Η Sena μας είναι γνωστή από τα συστήματα επικοινωνίας bluetooth που σχεδιάζει ειδικά για κράνη μοτοσυκλέτας. Το νέο της δημιούργημα είναι το πρώτο κράνος στον κόσμο που ακυρώνει τον θόρυβο.

Η νέα παγκόσμια πρωτοτυπία της Sena παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες στην έκθεση AIMExpo στις ΗΠΑ και αφορά ένα σύγχρονο κράνος στο οποίο έχει εγκατασταθεί ένα σύστημα ακύρωσης του θορύβου.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα που κουμπώνει στο πίσω και κάτω μέρος του και χρησιμοποιεί τέσσερα μικρόφωνα τοποθετημένα τριγύρω μέσα στο κέλυφος του κράνους. Αυτά συλλαμβάνουν τον περιβάλλοντα ήχο, ξεχωρίζουν τον θόρυβο από τον χρήσιμο ήχο και παράγουν την κατάλληλη κυματομορφή που ακυρώνει τον θόρυβο. Δύο ακουστικά εγκατεστημένα στην περιοχή των αυτιών παίζουν αυτόν τον ήχο στον αναβάτη, εξαφανίζοντας έτσι τους ενοχλητικούς θορύβους.

Το σπουδαίο για τον αναβάτη είναι πως συνεχίζει να ακούει κανονικά αυτά που πρέπει, από τον ήχο του κινητήρα του ως τις κόρνες και τις σειρήνες ή ό,τι άλλο είναι απαραίτητο ώστε να μη χάνει επαφή με τον περίγυρό του - όπως συμβαίνει δηλαδή με τις ωτοασπίδες, που κόβουν τελείως κάθε ήχο, όχι μόνο τον ενοχλητικό.

Το σύστημα της Sena τροφοδοτείται από τη δική του μπαταρία και ενεργοποιείται με κουμπί στη δεξιά πλευρά του κράνους. Παράλληλα, ένα κουμπί στην αριστερή πλευρά δίνει τη δυνατότητα που ονομάζεται Ambient Sound. Αυτή χρησιμοποιείται όταν σταματάμε κάπου, λ.χ για βενζίνη, όπου ενεργοποιώντας το μπορούμε να ακούμε τον υπάλληλου του βενζινάδικου μέσα από τα μικρόφωνα χωρίς να χρειάζεται αφαίρεση του κράνους.

Τέλος, η Sena μας πληροφορεί πως το σύστημά της είναι συμβατό με όλα τα νέα bluetooth συστήματα ενδοεπικοινωνίας της.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποιος κατασκευαστής προσφέρει το κράνος του με το λογότυπο της Sena - η οποία προφανώς δεν έχει σχέση με την κατασκευή κρανών. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως θα διατίθεται σε πέντε μονόχρωμους τύπους, όλοι κατασκευασμένοι από ανθρακόνημα: Μαύρο, Λευκό, Γκρι, Κίτρινο Φλούο και άβαφο Ανθρακόνημα.
Nothing but the max! Vachos #0001
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.