Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Πωλήθηκε το Nurburgring

Πωλήθηκε το Nurburgring 14/03/2014 23:01 #1

  • maximos
  • Το Άβαταρ του/της maximos
  • Online
  • Συντονιστής
  • Δημοσιεύσεις: 10293




Με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής η γερμανική Capricorn Development κατάφερε να πάρει μέσα από τα χέρια Αμερικανών επενδυτών τη θρυλική πίστα για 100 περίπου εκατ. ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια η τύχη της «Πράσινης Κόλασης» αλλά και ολόκληρου του συγκροτήματος που το περιβάλλει ήταν αβέβαιη.
Τα χρέη που το βάρυναν ήταν τεράστια (περί τα 400 εκατ. ευρώ) και δεν μπορούσε πλέον να στηριχθεί οικονομικά από το ομόσπονδο γερμανικό κράτος Ρηνανία-Παλατινάτο στο οποίο και άνηκε.
Το Nurburgring βγήκε επίσημα στο σφυρί πέρσι τέτοια εποχή με τους διαχειριστές της χρεοκοπημένης πίστας να κάνουν λόγο για μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές (περί τους 50) το οποίο στη συνέχεια συρρικνώθηκε (5-10) ενώ στο τέλος απέμεινε ένα μόνο φαβορί, η αμερικάνικη επενδυτική εταιρία HIG Capital.

Όλοι περίμεναν ότι το συγκρότημα θα κατέληγε σε αυτούς. Ωστόσο, μια πρόταση που κατατέθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή της διορίας, από την Capricorn Development, άλλαξε τις ισορροπίες με το Nurburgring να παραμένει σε γερμανικά αλλά ιδιωτικά πλέον χέρια.

H Capricorn Development είναι μια θυγατρική εταιρία που ανήκει στον γερμανικό επενδυτικό όμιλο Capricorn, ο οποίος διαχειρίζεται, κατασκευάζει και αναπτύσσει ακίνητα.
Οι ρίζες του ομίλου εντοπίζονται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έχει μάλιστα θυγατρικές οι οποίες σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και πωλούν, μεταξύ άλλων, στρόφαλους, χιτώνια, πιστόνια αλλά και εξαρτήματα από συνθετικά υλικά, για αγωνιστική χρήση.

Τα πάντα πλέον ανήκουν στη νεοσύστατη γερμανική εταιρία Nurburgring GmbH, θυγατρική της Capricorn Development. Οι γενικοί διευθυντές της, Dr. Robertino Wild (ιδιοκτήτης του ομίλου) και Adam Osieka (επενδυτής και ιδιοκτήτης της GetSpeed που δραστηριοποιείται εντός της πίστας), δεσμεύτηκαν ότι το συγκρότημα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά φιλοξενώντας όλα τα events που πραγματοποιούνταν εκεί μέχρι τώρα, ενώ η πίστα θα συνεχίσει (τουλάχιστον προς το παρόν) να είναι ανοιχτή για το κοινό.

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι στο μέλλον το Nurburgring θα αναπτυχθεί και θα εξελιχθεί περαιτέρω με απώτερο στόχο να γίνει ένα πραγματικό Τεχνολογικό Κέντρο-Πάρκο για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα-για έρευνα και εξέλιξη.
Όλα αυτά ήταν εκείνα που άλλαξαν τη γνώμη των διαχειριστών της του συγκροτήματος και έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Capricorn. Μαζί φυσικά με τη βελτιωμένη οικονομική πρόταση της εταιρίας, η οποία ανήλθε στα 77 εκατ. ευρώ. Περί τα 10 εκατ. υψηλότερη από των Αμερικάνων και συνολικά κατά 35 περίπου εκατ. ευρώ μεγαλύτερη αφού άλλα 25 εκατ. θα επενδυθούν άμεσα στην ανάπτυξη του συγκροτήματος.

Οι νέοι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του την 1η Ιανουαρίου 2015.

πηγή:www.mototriti.gr
Never Ride Faster Than Your Angel Can Fly!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.