H εικόνα μιας καινούργιας μοτοσικλέτας, την οποία μόλις έχουμε αγοράσει, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πώς όμως μπορούμε να διατηρήσουμε τη μοτοσικλέτα μας σε αυτήν την κατάσταση;
Η συγκεκριμένη αποστολή είναι δύσκολη και απαιτεί αφοσίωση και μεράκι, αλλά με προσοχή και προστασία από τα στοιχεία της φύσης ή απρόσεκτες καταστάσεις μπορούμε να διατηρήσουμε τη μοτοσικλέτα μας σε κατάσταση που να θυμίζει καινούργια.
Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε:
· Μη ξεχνάτε πως ο ήλιος δεν είναι ο καλύτερος φίλος των μοτοσικλετών, για αυτό προτιμήστε σκιερά μέρη για να την αφήνετε, αν δε θέλετε να θαμπώσει το χρώμα.
· «Εχθρός» των πλαστικών τμημάτων είναι επίσης η σκόνη, το χώμα, αλλά και το θαλασσινό νερό. Ένα καλό ξέβγαλμα, έστω και μόνο με νερό, είναι απαραίτητο, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
· Μην την παρκάρετε στο πρώτο μέρος που θα βρείτε. Αν την αφήσετε ανάμεσα από αυτοκίνητα, φροντίστε να υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να μειώσετε (κατά το δυνατό) την πιθανότητα να την βρείτε «ξαπλωμένη» όταν επιστρέψετε. Αν πάλι τη βάλετε στο πεζοδρόμιο (το ξέρετε ότι παρανομείτε) προσέξτε να υπάρχει άπλετος χώρος για να διευκολύνετε την κίνηση των πεζών αφενός και να αποφύγετε μικρογραντζουνιές αφετέρου.
· Αν τα βράδια την παρκάρετε στο δρόμο, αγοράστε οπωσδήποτε κουκούλα και προσέξτε ιδιαίτερα από ποιο σημείο περνάτε τις κλειδαριές. Αν πάλι έχετε κλειστό χώρο, αλλά η μοτοσικλέτα ίσα που χωράει, καλό είναι να “ντύσετε” τα επίφοβα σημεία (π.χ. γωνίες) με ένα μαλακό υλικό (π.χ. φελιζόλ). Όταν γυρνάτε κουρασμένος τα βράδια, οι υπολογισμοί χιλιοστών δε γίνονται και εύκολα.
· Να ξέρετε, τέλος, πως οι αλοιφές γυαλίσματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο κάνουν καλή δουλειά, όπως και αυτές που στοχεύουν στην «εξαφάνιση» γραντζουνιών.
Πηγή:
www.mototriti.gr