Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ελβετία: Τρέχεις; Πας φυλακή!

Ελβετία: Τρέχεις; Πας φυλακή! 05/06/2013 17:24 #1

  • maximos
  • Το Άβαταρ του/της maximos
  • Online
  • Συντονιστής
  • Δημοσιεύσεις: 10293
Με φυλάκιση θα τιμωρούνται πλέον όσοι παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας στην Ελβετία, σε μια χώρα όπου το χρηματικό πρόστιμο ήταν μέχρι πρότινος η συνηθισμένη τιμωρία.

Ειδικότερά, οι νέοι νόμοι, που είναι σημαντικά πιο αυστηροί από τους προηγούμενους, έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή και προβλέπουν πολύ σοβαρές ποινές για όλους εκείνους που ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας. Μέχρι πρότινος για ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα πάνω από το όριο ο παραβάτης πλήρωνε σαν πρόστιμο το μεροκάματό του επί 15 φορές. Από εκεί και πάνω η υπόθεσή του πήγαινε στο δικαστήριο όπου μπορούσε να του επιβληθεί ποινή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (καλά διαβάσατε), να του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης αλλά και να του κατασχεθεί η μοτοσικλέτα ή το αυτοκίνητο.

Τα πράγματα πλέον έχουν ως εξής. Μέχρι περίπου το διπλάσιο από την επιτρεπόμενη ταχύτητα ο παραβάτης θα αναγκαστεί να πληρώσει ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό που επιβαλλόταν μέχρι το τέλος του 2012.

Το… ενδιαφέρον κομμάτι έρχεται αφού ο παραβάτης ξεπεράσει το διπλάσιο του ορίου ταχύτήτας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα βρεθεί στη φυλακή για τουλάχιστον ένα χρόνο χάνοντας παράλληλα και το δίπλωμα οδήγησης για δύο χρόνια το λιγότερο!

Σε περίπτωση που ο ίδιος παραβάτης πιαστεί ξανά να ξεπερνά τα όρια ταχύτητας τα χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο. Το αυτοκίνητο ή η μοτοσικλέτα του κατάσχονται για πάντα, η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει ακόμη και τα τέσσερα χρόνια και το δίπλωμά του μπορεί να ανακληθεί ακόμη και για 10 έτη!

Τα πράγματα δεν τελειώνουν εκεί αφού από το 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή ένας καινούριος νόμος ο οποίος θα επιτρέπει στις Αρχές να τοποθετούν ένα «μαύρο κουτί» παρακολούθησης στα οχήματα των παραβατών που έχουν χάσει το δίπλωμα οδήγησης για κάποιο διάστημα. Η συσκευή αυτή θα παρακολουθεί τις ταχύτητες με τις οποίες κινείται ο οδηγός/αναβάτης και θα παραμένει στο όχημα για πέντε χρόνια.

Σε περίπτωση λοιπόν που επισκεφτείτε την Ελβετία και σκοπεύετε να οδηγήσετε στους δρόμους της καλό είναι να τηρείτε τα όρια ταχύτητας με θρησκευτική ευλάβεια.

Πηγή: mototriti.gr
Never Ride Faster Than Your Angel Can Fly!
Τελευταία διόρθωση: 05/06/2013 20:38 από River. Αιτία: διαμόρφωση κειμένου
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Ελβετία: Τρέχεις; Πας φυλακή! 05/06/2013 20:37 #2

  • River
  • Το Άβαταρ του/της River
  • Offline
  • God Tmaxista
  • ΓΙΩΡΓΟΣ
  • Δημοσιεύσεις: 8964
ό,τι πρέπει για μας είναι!! Help
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Ελβετία: Τρέχεις; Πας φυλακή! 05/06/2013 22:15 #3

  • Socrates
  • Το Άβαταρ του/της Socrates
  • Offline
  • God Tmaxista
  • '06
  • Δημοσιεύσεις: 2363
River έγραψε:
ό,τι πρέπει για μας είναι!! Help

Ναι, μόνο έτσι θα αρχίσουμε να συμμορφωνόμαστε και να μάθουμε να τηρούμε τους νόμους. Κάπως έτσι μάθαμε να φορούμε ζώνες ασφαλείας στο αυτοκίνητο ή κράνος στη μηχανή. Οσοι από μας συμμορφώθηκαν...!
Τέτοια μέτρα είναι καλά και είναι καλά γιατί; Δείτε το νόμισμα από την άλλη όψη. Ποιά; Αυτή που θα χαθούν λιγότερες ζωές ανθρώπων που δεν φταίνε όταν κάποιος από -να μην πω, τι- κάνει του κεφαλιού του και παρασύρει αθώους ανθρώπους στο θάνατο. Γιατι, ´´ καλά εσυ τρέχεις και δεν σε νοιάζει για τον εαυτό σου εάν σκοτωθείς η όχι ´´μέχρι εκεί καλά αν και αυτό ακόμα δεν μπορούμε να το πούμε καλά, αλλά τέλοσπάντων μεχρι ενα ποσοστό αφορά το ιδιο το άτομο, εάν όμως σκοτώσεις το παιδί μου η εμένα που έρχομαι από απέναντι, τότε δεν είναι το ίδιο, έχεις αυτό το δικαίωμα; Εχεις το δικαίωμα να αποφασίσεις εσύ εάν θα στερηθώ το παιδί μου που τόσα έκανα να το αναστήσω επειδή δεν έχεις μυαλό; Δεν μιλάω για την περίπτωση που ο οδηγός τηρεί τους κανόνες και θα συμβεί το ´´ κακό ´´ έστω κι από απροσεξία η αφηρημάδα γιατι σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό, μιλάω για κάποιους που προκαλούν την τύχη τους, αλλά ταυτόχρονα καθορίζουν και την τύχη των άλλων.
Ζήσε μονάχα τη στιγμή και άσε το μετά,
ένα σωσίβιο είναι η ζωή, που ξεφουσκώνει αργά..
Τελευταία διόρθωση: 05/06/2013 22:33 από Socrates.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.